1 kilo kıyma ile kaç adet lahmacun yapıldığını öğrenmek istiyorum. Ortalama bir lahmacun için 100 gram kıyma kullanıldığını belirtmişsiniz. Bu durumda 1 kilo kıyma ile yaklaşık 10 adet lahmacun yapabilmek mümkün mü? Ayrıca hamurun büyüklüğü ve kalınlığı bu sayıyı etkiliyor mu? Eğer hamuru 20-25 gramlık parçalar halinde açarsak, bu sayıyı artırmak mümkün mü? Farklı kıyma türlerinin kullanımı da lezzeti nasıl etkiliyor? Kuzu ve dana kıymasının farklılıkları nelerdir? Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misiniz?
1 kilo kıyma ile kaç adet lahmacun yapıldığını öğrenmek istiyorum. Ortalama bir lahmacun için 100 gram kıyma kullanıldığını belirtmişsiniz. Bu durumda 1 kilo kıyma ile yaklaşık 10 adet lahmacun yapabilmek mümkün mü? Ayrıca hamurun büyüklüğü ve kalınlığı bu sayıyı etkiliyor mu? Eğer hamuru 20-25 gramlık parçalar halinde açarsak, bu sayıyı artırmak mümkün mü? Farklı kıyma türlerinin kullanımı da lezzeti nasıl etkiliyor? Kuzu ve dana kıymasının farklılıkları nelerdir? Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misiniz?
Cevap yaz