Yüze Diş Macunu Sürmek Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
09 Temmuz 2024

Yüze Diş Macunu Sürmek Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yüze Diş Macunu Sürmek

Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için çeşitli yöntemler denemektedirler. Yüzümüzde çıkan sivilceler ve siyah noktalar; kir, yağ, makyaj ve kozmetik ürünleri gibi farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Cildimizde çıkan sivilceler ya da hafif dereceli sinek ısırıklarında, diş macununun sivilceye ya da ısırığın neden olduğu şişliğe sürülüp birkaç dakika bekletilmesi, diş macununun içindeki benzoil peroksit maddesi yardımıyla cilt üzerindeki lekeleri temizlemeye yardımcı olabilir. Ancak, bu yöntem bilimsel olarak kanıtlanmamış olup, cilt sağlığı için uzman bir dermatoloğa danışılması önerilir.

Halk arasında hafif dereceli yanıklarda diş macunu sürmenin yanığa iyi geldiği yaygın bir inanış olsa da, doktorlar bu uygulamanın yanığa iyi gelmediğini belirtmektedirler. Diş macunu, yanık bölgesine zarar verebilir ve iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, yanık durumlarında profesyonel tıbbi yardım alınmalıdır.

Diş Macununun Bilinen Diğer Faydaları

  • Döküm tavalarda zamanla meydana gelen ve çıkmayan lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz.
  • Ayakkabılarınızın özellikle yan tarafında zamanla oluşan kir ve lekelerin üzerine bir miktar diş macunu sürüp nemli bir bezle ovaladığınızda lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz.
  • Gümüşlükleriniz veya gümüş takılarınızda kararma ve oksitlenme meydana geldiğinde, diş macunu sürüp yaklaşık 12 saat bekletin ve nemli bir bez ile durulayın; parlaklığı gözlemleyeceksiniz.
  • Soğan ve sarımsak kokusu ellerinize sindiyse, ellerinizi diş macunu ile yıkamak kokuyu giderecektir.
  • Evde çocuklarınızın ya da torunlarınızın duvara boya veya kalemle çizdiği resimleri diş macunu ile kolayca çıkarabilirsiniz.

Diş macunu kimyasal bileşiklerden oluştuğu için ve içerisinde bulunan maddelerden dolayı, bir kanıt ve doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle açık yaralara sürülmemeli, arı sokmalarında kullanılmamalı, yanıklarda yanık bölgelerine sürülmemelidir. Diş macunu, sadece diş temizliği için kullanılmalı ve cilt sorunları için dermatologların önerilerine uyulmalıdır.

Sonuç olarak, diş macunu cilt üzerinde bazı olumlu etkiler gösterebilse de, bu tür uygulamaların güvenli olup olmadığını belirlemek için bilimsel kanıtlar ve uzman görüşleri dikkate alınmalıdır. Sağlıklı bir cilt için en doğru yöntem, uzman bir dermatologdan alınacak profesyonel tavsiyelere uymaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

yıldız

03 Haziran 2024 Pazartesi

yüz kızarıklılığına ne iyi gelir arkadaşlar

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Yıldız,

Yüz kızarıklığı için genellikle soğuk kompres uygulamak, aloe vera jeli kullanmak ve cildini nemli tutmak iyi gelebilir. Ayrıca, anti-inflamatuar özelliklere sahip yeşil çay veya papatya çayı ile yapılan soğuk kompresler de rahatlatıcı olabilir. Ancak, kronik bir durum varsa bir dermatoloğa danışmanı tavsiye ederim.

Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Celaleddin

Yüz kızarıklığına iyi gelen şeylerden önce neden olduğunu bilmek gerekir. Bazen kılcal damar çatlamaları gibi basit nedenlerle kızarıklık olabiliyor, bazen de gül hastalığı gibi farklı sebeplerle olabiliyor. Öncelikle sebep araştırmalı, kafanıza göre bir şeyler kullanmayin uzman bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.

soru

elif

02 Haziran 2024 Pazar

Yüzün her yerine diş macunu sürebilirmiyiz benleride yok ediyomu

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Elif hanım, diş macununu yüzün her yerine sürmek ciltte tahrişe neden olabilir ve benlerin yok edilmesi için etkili değildir. Benler için en güvenli yöntem bir dermatoloğa danışmaktır.

2. Cevap
cevap

Hasen

Elif hanım dişmacunu benlerinizi yok etmez. Yüzün her tarafına sürülür fakat açık yara olan yerlere sürülmesi tavsiye edilmez. Yüzünüzdeki sivilceler yara şekline gelmemişse yüzünüzde rahatlıkla kullanabilirsin

3. Cevap
cevap

Nasreddin

Merhaba, elif hanım diş macunu benlerinizi Yok etmez, sadece yüzünüzdeki sivilceleri kurutur.

soru

Oktay

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Dis macunun Icinde olan zararli maddeleri de yazsaniz ne kadar güzel olacak. Bakalim insanlar daha sonra kullanacak mi.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Oktay,

Öneriniz için teşekkür ederim. Diş macunlarının içeriklerini daha ayrıntılı inceleyerek, zararlı olabilecek maddeleri de listelemek gerçekten önemli. Bu şekilde daha bilinçli tercihler yapabiliriz. Önerinizi dikkate alacağım ve bu konuda daha fazla bilgi paylaşmaya çalışacağım.

Saygılarımla,

soru

cadı

19 Mayıs 2024 Pazar

esra beence kullanma ben kullandım bütün yüzüm kıpkırmızı oldu rezil oldum

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Cadı, yaşadığın olumsuz deneyim için üzgünüm. Başka bir ürün denemeden önce cildine uygun olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin. Geçmiş olsun!

2. Cevap
cevap

Cansen

Diş macunu yüze sürülmesi zararlı olabilir.Eğer bide naneli ise yüzde ve gözde yanmalara sebep olabilir.Yüzünüzde kızarıklıklara ve lekelere sebep olabilir.Diş macunu genelde yüzeysel temizlik için kullanılır vücut için değil kesinlikle denememenizi tavsiye ederim.

soru

.

19 Mayıs 2024 Pazar

Sıvıljelerımı nasıl yok ede bılırım

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba .,

Sıvılçelerle mücadele etmek i̧in öncelikle çok fazla yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak önemli. Günde en az iki kez yüzünü nazik bir temizleyici ile yıkayıp nemlendirici kullanabilirsin. Ayrıca, sıvılçe karşıtı kremler ve tonikler de etkili olabilir. Eğer sorun devam ederse, bir dermatoloğa danışmanı tavsiye ederim.

soru

Fdk

12 Mayıs 2024 Pazar

Gunes lekelerine ne iyi gelir

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Günes lekelerine iyi gelen çözümler arasında C vitamini serumu, günes koruyucu kremler ve retinoidler bulunur. Ayrıca laser tedavisi ve kimyasal peeling gibi profesyonel uygulamalar da etkili olabilir. Bir dermatolog ile görüşerek en uygun tedavi yöntemini belirleyebilirsin.

2. Cevap
cevap

Ceyda

Güneş lekeleri çoğunlukla güneşin zararlarlı ışınlarına maruz kalınması sonrası oluşmaktadır. Ancak bir kısım bitkisel tedaviler veya ilaç kullanımı sonrasında kısa süre içerisinde sağlığınıza kavuşacağınızı düşünüyorum. Öncelikle uzman hekime başvuruda bulunun akabinde ise gıda takviyeleri sayesinde güneş lekelerinden kurtulabilirsiniz. Ayrıca A,B12 ve C vitamini bulunan besinler güneş lekelerine iyi gelmektedir.

soru

ece

13 Nisan 2024 Cumartesi

dis macununun zarari var mi

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Ece,

Diş macununun genel olarak herhangi bir zararı yoktur, ancak bazı insanlarda içerdiği maddelere karşı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Florür içeren diş macunlarının aşırı kullanımı da sağlık sorunlarına yol açabilir. Diş macunu seçiminde hassasiyetiniz veya özel bir durumunuz varsa diş hekiminize danışmanızda fayda var.

Sevgiler,

soru

Esra

12 Nisan 2024 Cuma

Yüzümde kızarıklıklar oluyor yüzüm kuru ve yağlı olduğu için bir çok krem kullandım ama geçmedi dış macunu sürmeği düşünüyorum ama yüzüme zarar verir diye korkuyorum acaba dış macunu yüz kızarıklığına iyi gelir mi

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Esra Hanım,

Diş macunu cilt için tasarlanmış bir ürün olmadığından, yüzünüzdeki kızarıklıklara iyi gelmeyebilir ve hatta cildinizi daha da tahriş edebilir. Cilt sorunlarınız için bir dermatologdan yardım almanızı tavsiye ederim. Dermatolog, cilt tipinize uygun ve etkili bir tedavi yöntemi önerebilir. Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Fermend

Yüz kızarıklığı hassas bir cildiniz olduğunu gösterir. Limon ve kaya tuzu ile hazirlayacaginiz doğal peeling yüz kızarıklığına çok iyi gelir. Bu yöntemi günde en az 1 kere 2 hafta kadar uygulamalısınız. Aynı zamanda bir dermatoloğa görünerek bilgi de alabilirsiniz. Size doğal ve ucuza mal olacak birçok kür tarifi verecektir.

3. Cevap
cevap

Savtur

Merhaba Esra Hanım, yüzde meydana gelen kızarıklığın nedenine bağlı olarak bu gibi işlemler yapılabilir. Diş macunları genellikle mentollü olduğu için soğuk bir his uyandıracaktır. Gözlerinize girmediği sürece herhangi bir sorun olmayacaktır. Bu nedenle denemenizde fayda olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni