Evde lahmacun pişirirken fırının sıcaklığını 220-250 derece Celsius aralığında ayarlamak gerçekten önemli mi? Ben de evde lahmacun yapmayı denedim ama pişirme süresinin önemi konusunda tereddütlerim var. Özellikle fırının önceden ısıtılması ve pişirme süresinin 8-12 dakika olması gerektiği belirtiliyor. Peki, bu süre içinde lahmacunun kenarlarının altın sarısı bir renk alması sağlanabiliyor mu? Ayrıca, fırın tepsisini önceden ısıtmanın farkını gerçekten hissedebiliyor muyuz? Zeytinyağı sürmenin lezzeti artırdığı söyleniyor, bunu deneyen var mı?
Evde lahmacun pişirirken fırının sıcaklığını 220-250 derece Celsius aralığında ayarlamak gerçekten önemli mi? Ben de evde lahmacun yapmayı denedim ama pişirme süresinin önemi konusunda tereddütlerim var. Özellikle fırının önceden ısıtılması ve pişirme süresinin 8-12 dakika olması gerektiği belirtiliyor. Peki, bu süre içinde lahmacunun kenarlarının altın sarısı bir renk alması sağlanabiliyor mu? Ayrıca, fırın tepsisini önceden ısıtmanın farkını gerçekten hissedebiliyor muyuz? Zeytinyağı sürmenin lezzeti artırdığı söyleniyor, bunu deneyen var mı?
Cevap yaz