Evde lahmacun pişirmek için ideal sıcaklık aralığının 220-250 °C olduğunu öğrenmek oldukça faydalı değil mi? Bu sıcaklık, hamurun hızla pişmesini sağlarken, üzerindeki malzemelerin de eşit şekilde pişmesine yardımcı oluyormuş. Peki, bu sıcaklıkta pişirilen lahmacunların dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalması için başka hangi teknikleri uygulamak gerekiyor? Özellikle taş fırın kullanmanın etkisi hakkında ne düşünüyorsun?
Evde lahmacun pişirmek için ideal sıcaklık aralığının 220-250 °C olduğunu öğrenmek oldukça faydalı değil mi? Bu sıcaklık, hamurun hızla pişmesini sağlarken, üzerindeki malzemelerin de eşit şekilde pişmesine yardımcı oluyormuş. Peki, bu sıcaklıkta pişirilen lahmacunların dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalması için başka hangi teknikleri uygulamak gerekiyor? Özellikle taş fırın kullanmanın etkisi hakkında ne düşünüyorsun?
Cevap yaz