Lahmacun hamuru için 1 kg unun yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Yazıda, bu miktarın ortalama 10-12 lahmacun yapmaya yettiği belirtiliyor. Ancak, hamurun kalınlığı ve kişisel tercihlere göre bu sayının değişebileceği söyleniyor. Hamurun daha kalın olmasını istiyorsam un miktarını artırmam gerektiği de ifade edilmiş. Peki, sizce kaç lahmacun yapmak istediğime bağlı olarak ne kadar un kullanmalıyım? Ayrıca, unun kalitesi ve su sıcaklığı gibi detaylar da lezzeti etkiliyormuş, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Lahmacun hamuru için 1 kg unun yeterli olup olmadığını merak ediyorum. Yazıda, bu miktarın ortalama 10-12 lahmacun yapmaya yettiği belirtiliyor. Ancak, hamurun kalınlığı ve kişisel tercihlere göre bu sayının değişebileceği söyleniyor. Hamurun daha kalın olmasını istiyorsam un miktarını artırmam gerektiği de ifade edilmiş. Peki, sizce kaç lahmacun yapmak istediğime bağlı olarak ne kadar un kullanmalıyım? Ayrıca, unun kalitesi ve su sıcaklığı gibi detaylar da lezzeti etkiliyormuş, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz